Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 13:56 - МАХМУРЛУКЪТ
Автор: brainstorm Категория: Други   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
0



 изтрезвяването - този интимен, но доста неприятен процес, който често ни поставя пред свършен факт и на нас остава да се борим с него.
 има доста начини, къде повече, къде по-малко ефективни за тази цел - 
 колкото и гадно да звучи, най-ефективният начин си остава хубавото драйфане на сутринта, само че действа само ако не си го правил някъде в процеса на самото пиянство ;)
 лично аз най си уважавам системата "клин клин избива". 50 грама твърд алкохол или една бира определено действат отрезвително, пък и научно погледнато си е така - единствения напълно ефективен неутрализатор на етиливия алкохол е метиловия такъв, и двете се садържат на едно място... в алкохола ;)   само дето границата между изтрезвяването и повторното напиване е много тънка. е, поне си имаш оправдания ако пак се напиеш ;) ...
 вечната класика - бира и шкембе-чорба. това си е вече за много брутален алкохолизъм. супер пикантната храна предизвиква бурни процесчета в пияния организъм, които водят до отрезвяване, а и ако много си прекалил с твърд алкохол снощи, то вкусовите ти рецептирори не са на max и лютото не пречи. а бирата... тя просто си върви с шкембе-чорбата ;)
 кисело мляко или айрян - доста light, но върши добра работа ако предната вечер присто си пийнал малко. и за по-тежки случаи става само че просто ускорява мъничко естествения процес на интоксикация, а и най-много да се издрайфаш от това ;)
 студен душ - действа, но само през лятото, иначе рискуваш да си докараш страхотен менингит и за какво - едно напиване. но през летния сезон ледено студена вода, обливаща главата дава божествен ефект, избистря моментално мозъка (особено ако имаш дълга коса) и токсините от организма се отделят по-бързо ;)
 спорт - напълно natural, ефективно, но има един проблем -  не си в състояние да фокосираш като хората, все още не можеш да контролираш дори походката си... трудно се спортува така. ако успееш да се пребориш с тези препятствия, то определено си струва да опиташ ;)
 добра храна - абсолютно задължително за да изтрезнееш напълно, но не точно за ранния махмурлук, освен ако не искаш напразно да издрайфаш хубавата храна ;)
 цигара и силно кафе с безалкохолно - ако си пушач, ако пиеш кафе и ако можеш да контролираш основните си двигателни функции, то не е зле за начало, а ко след това пробваш някой от горните начини, вече си изтрезнял ;)
 добро утро на всички алкохолици! ;)



Тагове:   МАХМУРЛУКЪТ,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brainstorm
Категория: Други
Прочетен: 27160
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930